Składniki:
0,5 kg filetów z soli
5 dkg sera feta
10 dkg sera typu mazdamer
10 dkg sera typu gouda
2 łyżki tartego parmezanu lub pecorino
pieprz czarny mielony
papryka mielona chilli
oliwa z oliwek
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą.
Spód posypujemy odrobiną papryki chilli po czym układamy na tym filety z soli.
Prószymy je pieprzem oraz papryką chilli.
Następnie posypujemy serem feta pokrojonym w drobną kosteczkę oraz tartymi serami.
Pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
5 komentarzy:
ależ słoneczne danie!
ja poprawek brac nie mam zamiaru
bo ryby i sery lubię wielce :-)
Ja również poprawki nie biorę, bo ryby i sery to my bardzo lubimy;-)
chyba mało kto nie lubi ryb i sera...:)
W ramach zaprzyjaźniania się z rybami muszę spróbować Twój przepis:)
Pysznie, bardzo lubię solę :)
Prześlij komentarz