7 mar 2010

Wątróbka drobiowa w orzechowej otoczce


Składniki:

0,5 kg wątróbki drobiowej
pół szklanki płatków corn flakes
5 dkg nerkowców
sól
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona
oliwa

Corn flaksy rozkruszamy na drobniejsze kawałeczki a orzechy mielimy na pyłek.
Wątrobkę prószymy przyprawami i obtaczamy ją w owym pyłku oraz w corn flakesach.
Układamy ją w naczyniu żaroodpornym... polewamy odrobiną oliwy.
Pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

4 komentarze:

asieja pisze...

otoczka podoba mi się najbardziej
nerkowce to moje ulubione orzechy

kasiaaaa24 pisze...

Świetny pomysł na wątróbkę :)

majka pisze...

Takie watrobki to ja jeszcze nie jadlam... Znow narobilas mi smaku Kobieto :) Tylko tak sie zastanawiam...z czym najlepiej ja pozniej podac?

Ivon pisze...

Maju ja podałam ją do pure ziemniaczanego i do sałaty z oliwkami oraz do porów w śmietanie.