Składniki:
2 arkusze ciasta francuskiego
20 dkg tartego sera żółtego typu edam
1 jajko
pieprz czarny świeżo mielony
Arkusz ciasta francuskiego smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy tartym serem - po czym nakrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego - uciskamy.
Smarujemy jajkiem i posypujemy tartym serem oraz mielonym pieprzem.
Tniemy ciasto na podłużne paski o szerokości 1,5 cm.
Każdy pasek łapiemy za dwa końce i skręcamy w przeciwnych kierunkach.
Pieczemy je w temperaturze 200 stopni przez 13-15 minut.
6 komentarzy:
:))) super Ci wyszly:) Mi najbardziej smakuje wersja z dodatkiem fety:)
Z fetą zrobię w najbliższym czasie :)
pycha! też robiłam :)
Mmmm, też je lubię. Świetnie smakują, kiedy się w środek przez złożeniem posypie trochę bazylii :)
Zaczynam nie nadążać :-)
Izuś heheee rozbawiłaś mnie :DDDDD Ściskam Cię mocno !!!!
Prześlij komentarz