A w związku z tym, że lubię schabowe na efekt finalny długo nie musiałam czekać - wypróbowałam go jeszcze tego samego dnia. Jeżeli lubicie soczyste mięso to ten przepis jest na takie mięso właśnie. W dodatku proste i jakże szybkie w wykonaniu.
Składniki:
1/2 kg schabu
5 łyżek majonezu
1 łyżka ketchupu
2 ząbki czosnku
2 jajka
Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona
Schab kroimy w drobną kosteczkę.
Dodajemy majonez, ketchup, pokrojony w plasterki czosnek oraz jajka.
Wyrabiamy wszystko na jednolitą masę.
Doprawiamy do smaku.
Formujemy w kotlety.
Obtaczamy w mące lub w bułce tartej.
Smażymy na złotawy kolor z obu stron.
Inspiracja: Aneta
Dodajemy majonez, ketchup, pokrojony w plasterki czosnek oraz jajka.
Wyrabiamy wszystko na jednolitą masę.
Doprawiamy do smaku.
Formujemy w kotlety.
Obtaczamy w mące lub w bułce tartej.
Smażymy na złotawy kolor z obu stron.
Inspiracja: Aneta
3 komentarze:
Witam, spodobaly mi sie te kotleciki, ale chcialam sie upewnic czy jajka maja byc surowe- wbite do masy czy gotowane i posiekane? Pozdrawiam
Jajka mają być surowe.
Pozdrawiam serdecznie :DDDD
Dzieki bardzo. Teraz juz nie moga sie nie udac:)
Prześlij komentarz