Składniki:
1 bakłażan
8 plastrów kiełbasy mortadeli
pół zielonej papryki pokrojonej w długie paski
8 plastrów sera żółtego mazdamer
Ciasto: 2 jajka, szczypta soli, 5 łyżek mąki
Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz cayene, bazylia
Bakłażana kroimy na 8 plastrów.
Solimy go i odstawiamy na 15 minut.
Następnie płuczemy go w wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody.
Na każdym plastrze bakłażana układamy: po plasterku mortadeli i sera oraz po 2 paski papryki.
Posypujemy mocniej przyprawami.
Zwijamy wszystko w ruloniki - spinając wykałaczkami.
Jajka ubijamy do białości.
Dodajemy mąkę, sól i mieszamy na jednolitą masę.
Każdą roladkę maczamy w cieście i smażymy z obu stron na wolnym ogniu do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Inspiracja własna.
Solimy go i odstawiamy na 15 minut.
Następnie płuczemy go w wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody.
Na każdym plastrze bakłażana układamy: po plasterku mortadeli i sera oraz po 2 paski papryki.
Posypujemy mocniej przyprawami.
Zwijamy wszystko w ruloniki - spinając wykałaczkami.
Jajka ubijamy do białości.
Dodajemy mąkę, sól i mieszamy na jednolitą masę.
Każdą roladkę maczamy w cieście i smażymy z obu stron na wolnym ogniu do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Inspiracja własna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz