Składniki:
pół płata piersi z indyka
3 cebule
20 dkg pieczarek
5 dkg suszonych grzybów mung
1 szklanka rosołu /bulionu
łyżka mąki
5 łyżek octu balsamicznego
oliwa
Przyprawy: sól kamienna mielona, pieprz czarny i zielony świeżo mielony, pieprz syczuański, papryka słodka mielona, mięta syryjska.
Cebulę tniemy w talarki.
Pieczarki kroimy w plasterki a grzybu mung namaczamy we wrzątku przez 5 minut... odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki.
Wszystko to podsmażamy na oliwie przez ok. 15 minut (smażymy na wolnym ogniu).
Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę.
Prószymy ją mąką i dorzucamy do podsmażonej cebuli z grzybami i smażymy kolejne 15 minut.
Na koniec zalewamy wszystko bulionem i dusimy około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
Inspiracja własna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz