23 lut 2009

Pierś z kurczaka pod serową pierzynką


Składniki:

2 piersi z kurczaka
3 łyżki żurawiny w konfiturach
8 łyżek majonezu
2 łyżki śmietany
1 łyżka ketchupu
1 łyżka musztardy
10 dkg tartego żółtego sera

Piersi z kurczaka kroimy na połówki.
Każdą z nich rozbijamy tj. na kotlety schabowe.
Doprawiamy do smaku.
Układamy kotlety w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Majonez mieszamy ze śmietaną, żurawinami, ketchupem, musztardą, oraz żółtym serem.
Na każdy plaster piersi nakładamy po 3-4 łyżki tej masy i pieczemy w temperaturze 150stopni przez ok. 30 minut.

Inspiracja własna.

2 komentarze:

Małgoś pisze...

O, fajne te kotlety. :) Lubię piersi na wszelkie sposoby nadziewane i obkładane. :)
Iwonko, miłego blogowania życzę. :)

Ivon pisze...

Dziękuję Ci ślicznie :)