Składniki:
1 kg żeberek
3 cebule pokrojone w talarki
2 plastry ananasa pokrojonego w kostkę
20 dkg pieczarek pokrojonych w ósemki
1 szklanka bulionu wołowego
oliwa do smażenia
Marynata:
1/2 szklanki oliwy
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz ziołowy
ziarenka papryki chili
rozmaryn
1 kg żeberek
3 cebule pokrojone w talarki
2 plastry ananasa pokrojonego w kostkę
20 dkg pieczarek pokrojonych w ósemki
1 szklanka bulionu wołowego
oliwa do smażenia
Marynata:
1/2 szklanki oliwy
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz ziołowy
ziarenka papryki chili
rozmaryn
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy w marynatę na 12 godzin - odstawiając ją do lodówki.
Żeberka wyjmujemy z marynaty i obsmażamy z każdej strony na złotawy kolor.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym a na ich wierzch układamy cebulę, ananasa oraz pieczarki.
Wszystko to zalewamy bulionem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 60-70 minut.
Żeberka podajemy na gorąco wraz z sosem w którym się one piekły.
Inspiracja własna.
2 komentarze:
Iwonka, no ja się nie dziwię, że dziewczyny Cię przycisnęły do blogowania :) Taaakie pyszności i w dodatku w większości to Twoja własna inspiracja! Zazdroszczę pomysłów!
Miłego blogowania,
pozdrawiam
LeNinka
Za takie żeberka dałabym się pokroić :) Uwielbiam wszystkie żeberka, grilowane i pieczone, a Twoje wyglądają przepysznie :)
Prześlij komentarz