Składniki:
2 piersi z kurczaka
3 łyżki żurawiny w konfiturach
8 łyżek majonezu
2 łyżki śmietany
1 łyżka ketchupu
1 łyżka musztardy
10 dkg tartego żółtego sera
2 piersi z kurczaka
3 łyżki żurawiny w konfiturach
8 łyżek majonezu
2 łyżki śmietany
1 łyżka ketchupu
1 łyżka musztardy
10 dkg tartego żółtego sera
Piersi z kurczaka kroimy na połówki.
Każdą z nich rozbijamy tj. na kotlety schabowe.
Doprawiamy do smaku.
Układamy kotlety w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Majonez mieszamy ze śmietaną, żurawinami, ketchupem, musztardą, oraz żółtym serem.
Na każdy plaster piersi nakładamy po 3-4 łyżki tej masy i pieczemy w temperaturze 150stopni przez ok. 30 minut.
Inspiracja własna.
2 komentarze:
O, fajne te kotlety. :) Lubię piersi na wszelkie sposoby nadziewane i obkładane. :)
Iwonko, miłego blogowania życzę. :)
Dziękuję Ci ślicznie :)
Prześlij komentarz