Składniki:
5 dojrzałych dużych pomidorów
3 ząbki czosnku
1 pietruszka
3 łyżki koncentratu pomidorowego
6 szklanek rosołu bądź bulionu
1/4 szklanki oleju
śmietana do dekoracji
ugotowany makaron bądź ryż – wedle uznania
Pomidory obieramy za skórki i kroimy w drobną kostkę.
Czosnek kroimy w cienkie plasterki
Pietruszkę ścieramy na tartce o bardzo drobnych oczkach.
Pomidory, czosnek, pietruszkę oraz koncentrat pomidorowy smażymy przez 15 minut na oliwie.
Następnie przekładamy to do większego garnka i zalewamy rosołem.
Gotujemy jeszcze 15 minut.
Doprawiamy do smaku.
Podajemy z makaronem lub ryżem… udekorowane śmietaną.
2 komentarze:
Ta zupa musi byc bardzo aromatyczna. Swietny pomysl :)
O tak, właśnie taka jest :)
Prześlij komentarz