3 paź 2009

Pierś z indyka w panierce corn flakes



Składniki:

1 pierś z indyka
1 łyżka sosu ostrygowego
1 łyżka miodu
1 szklanka płatków corn flakes
4 jajka
Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, papryka chilli mielona
oliwa do smażenia


Pierś z indyka kroimy na grubsze podłużne kawałki.
Każdy kawałek mięsa smarujemy miodem i sosem ostrygowym.
Prószymy przyprawami.
Płatki corn flakes rozdrabniamy w blenderze na drobniutki "pyłek".
Obtaczamy mięso w tym pyłku... w jajku i znów w pyłku.
Smażymy na głębokim tłuszczu na złotawy kolor.

2 komentarze:

majka pisze...

Piersi z indyka w panierce to ja moge jesc codziennie :) Szczegolnie w takiej z platkow kukurydzianych :) Mniam!

Ivon pisze...

O mam tak samo jak Ty :)
Uwielbiam tą panierkę. A jaka ryba w tej panierce jest smaczna.