Składniki:
5 dkg sera żółtego typu gouda
5 dkg sera żółtego typu masdamer
5 dkg sera żółtego typu edam
3 jajka
pół puszki kukurydzy
pół puszki zielonego groszku
2 pomidory
1 większy por
kilkanaście czarnych oliwek
10 dkg sera feta
oliwa z oliwek
2 łyżeczki syropu klonowego
bazylia
pieprz kolorowy świeżo mielony
5 dkg sera żółtego typu gouda
5 dkg sera żółtego typu masdamer
5 dkg sera żółtego typu edam
3 jajka
pół puszki kukurydzy
pół puszki zielonego groszku
2 pomidory
1 większy por
kilkanaście czarnych oliwek
10 dkg sera feta
oliwa z oliwek
2 łyżeczki syropu klonowego
bazylia
pieprz kolorowy świeżo mielony
Sery kroimy w długie cienkie paseczki.
Jajka obieramy ze skorupki i tniemy w "ósemki".
Pomidory i ser feta kroimy w kostkę zaś pora w cienkie talarki.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Polewamy syropem klonowym oraz oliwą.
Posypujemy bazylią oraz pieprzem kolorowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz