Składniki:
10 dkg masy marcepanowej
1 i 1/4 szklanki mąki tortowej
łyżeczka sody
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki roztopionego masła
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
3 jajka + 2 żółtka
1 białko ubite na sztywno ze szczyptą soli
płatki migdałów do posypania
10 dkg masy marcepanowej
1 i 1/4 szklanki mąki tortowej
łyżeczka sody
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki roztopionego masła
3/4 szklanki jogurtu naturalnego
3 jajka + 2 żółtka
1 białko ubite na sztywno ze szczyptą soli
płatki migdałów do posypania
Masę marcepanową trzemy na tartce o drobnych oczkach.
Dodajemy białko ubite na sztywno i delikatnie wyrabiamy to na jednolitą masę.
Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą.
Dodajemy masło, jogurt, jajka... mieszamy.
Foremki wypełniamy masą a na jej wierzch układamy po łyżeczce masy marcepanowej.
Posypujemy płatkami migdałów i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190*C.
3 komentarze:
stęskniłam się , fajnie że już jesteś
a muffiny z marcepanem muszą być pyszne
Dziękuję Alu :)))
Ja też się stęskniłam. Jednak jeszcze chwilkę będę mniej bywać na swoim blogu... a potem jak zacznę szaleć to końca nie będzie hihiii :)))
to ja czekam na szaleństwa :)))
Prześlij komentarz