Składniki:
5 dużych cebul
Ciasto:
3/4 szklanki mleka
1/4 szklanki piwa
mąka
1/2 łyżeczki soli
pieprz czarny świeżo mielony
oliwa do smażenia
5 dużych cebul
Ciasto:
3/4 szklanki mleka
1/4 szklanki piwa
mąka
1/2 łyżeczki soli
pieprz czarny świeżo mielony
oliwa do smażenia
Cebulę obieramy i kroimy w krążki.
Każdy z tych krążków rozdzielamy na pojedyńcze krążki.
Składniki na ciasto mieszamy ze sobą / dodajemy tyle mąki by ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego /
Maczamy każdy krążek w cieście i smażymy na chrupko na głębokim tłuszczu.
Wyjmujemy i osuszamy z nadmiaru tłuszczu.
5 komentarzy:
Jadłam kiedyś, pycha :)
Cebulę uwielbiam w każdej postaci...na tę też mam wielką ochotę!
W piwnym ciście nie próbowałam, ale jadłam w bułce tartej :)
Pycha, pycha :) Pochrupałabym jej jeszcze ale się skończyła :((( Fajnie byłoby mieć jej mega górkę ;)))
Wczoraj na kolację moi domownicy zażyczyli sobie taką cebulkę właśnie. Musiałam usmażyć jej ho ho ilość :)
Prześlij komentarz