Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
Farsz:
opakowanie mrożonego szpinaku
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
sól
pieprz kolorowy mielony
15 dkg sera żółtego / tartego
Szpinak rozmrażamy.
Cebulę oraz czosnek obieramy, kroimy w talarki i rumienimy na patelni, na oleju.
Dodajemy szpinak i smażymy wszystko razem przez 15 minut.
Doprawiamy do smaku.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty 8 x 8 cm.
Na każdy kwadrat kładziemy po czubatej łyżeczce farszu posypując go tartym serem.
Ciasto z farszem składamy sklejając je ze sobą u ich nasady.
Pieczemy ok 25 minut w piekarniku rozgrzany do 180 stopni.
Podajemy je póki są gorące.
Świetnie smakują z czerwonym barszczem.
2 komentarze:
Chyba juz kiedys pisalam, ze ja ciasto francuskie to moge zawsze i pod kazda postacia? :) Uwielbiam. Poprosze wiec taka jedna sakiewke :))
Już Ci kurier wiezie Maju :DDD Mam nadzieję, że nie zje jej po drodze ;)
Prześlij komentarz