Składniki
200 ml śmietany 36%
2 śmietan-fixy
10 dkg mascarpone
1 galaretka owoce leśne
3 łyżki cukru pudru
10 dkg jagód bądź truskawek
herbatniki bądź biszkopty okrągłe
1 galaretka pomarańczowa
wiórki kokosowe do posypania
Dodajemy do niej zmiksowane owoce i odstawiamy do schłodzenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając do niej śmietan-fixy oraz pod koniec ubijania mascarpone.
Do ubitej śmietany wlewamy schłodzoną lecz nie zgęstniałą a gęstniejącą galaretkę.
Mieszamy to by uzyskać jednolitą masę.
Odstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Po tym czasie do wysmarowanej formy muffinkowej wkładamy ciastka... na ciastka wykładamy masę.
Galaretkę "pomarańczową" rozpuszczamy w 1 szklance wody o odstawiamy do wystudzenia.
Każde ciastko smarujemy delikatnie tężejącą już galaretką.
Odstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Wyjmujemy babeczki i dekorujemy wiórkami kokosowymi.
4 komentarze:
Swietny pomysl na babeczki :) Wygladaja tak apetycznie, ze chetnie oddam kawalek swojego sernika za jedna taka babeczke :))
Milego dnia :))
Ślicznie wyglądają:)
piękne
letnie
kolorowe
ach :-)
Majka dawaj ten sernik. W Twoim wykonaniu to będzie arcydzieło smakowe /mniam/
Dziękuję dziewczyny :)
Prześlij komentarz