Składniki:
4 grubsze plastry schabu
10 dkg kiełbasy wiejskiej
po ćwiartce papryki czerwonej i żółtej
4 ząbki czosnku
sól
pieprz czarny świeżo mielony
papryka słodka
tymianek suszony
olej kujawski
Schab rozbijamy na cienkie plastry.
Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy na oleju wraz z papryką i czosnkiem - pokrojonymi w kosteczkę.
Kiełbasa powinna być usmażona na "chrupko"
Schab prószymy delikatnie przyprawami i układamy na nim po kilka plasterków kiełbasy wraz z warzywami.
Schab składamy... a na brzegu spinamy go wykałaczką.
Smażymy na wolnym ogniu tak by schab był miękki.
Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki a schab kroimy na pół.
Podajemy na gorąco.
2 komentarze:
Ale danie super! Wygląda niesamowicie apetycznie!
Wydrukowałam przepis i wypróbuję niebawem:)
Cieszę się i polecam. Danie jest smaczne i w dodatku efektownie się prezentuje.
Pozdrówka ślę :D
Prześlij komentarz