5 lip 2009

Kotlety ziemniaczane z serem feta i oliwkami


Składniki:

6 ugotowanych ziemniaków
2 dkg sera feta
2 dkg sera żółtego typu pecorino
1 jajko
1 czubata łyżka mąki pszennej
kilka oliwek

oliwa do smażenia

To świetny pomysł na wykorzystanie pozostałych po obiedzie ziemniaków. Nie wiem jak u Was ale u mnie zawsze gotuję ich dużo więcej.

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę.
Dodajemy ser feta pokrojony w drobną kostkę, starty ser pecorino, jajko oraz mąkę i kilka oliwek drobno pokrojonych.
Smażymy z obu stron na złocisty kolor.
Podajemy na gorąco z oliwkami.

Inspiracja własna.

5 komentarzy:

adda73 pisze...

Pomysłowo i pysznie :) Lubię takie smaki !

margot pisze...

och ja takie podobne kotlety robię i są pyszne ,a twoje tak apetycznie wyglądają

Gosia pisze...

ciekawie brzmi,bardzo mi sie podoba :)

Bea pisze...

Z oliwkami jeszzce nie robilam, pora sprobowac ;)

Ivon pisze...

Dzięki dziewczyny :)

Ja jako pożeracz ziemniaków muszę przyznać, że je wprost uwielbiam. I z premedytacją gotuję zawsze więcej ziemniaków do obiadu ;)