Składniki:
6 ugotowanych ziemniaków
2 dkg sera feta
2 dkg sera żółtego typu pecorino
1 jajko
1 czubata łyżka mąki pszennej
kilka oliwek
oliwa do smażenia
6 ugotowanych ziemniaków
2 dkg sera feta
2 dkg sera żółtego typu pecorino
1 jajko
1 czubata łyżka mąki pszennej
kilka oliwek
oliwa do smażenia
To świetny pomysł na wykorzystanie pozostałych po obiedzie ziemniaków. Nie wiem jak u Was ale u mnie zawsze gotuję ich dużo więcej.
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę.
Dodajemy ser feta pokrojony w drobną kostkę, starty ser pecorino, jajko oraz mąkę i kilka oliwek drobno pokrojonych.
Smażymy z obu stron na złocisty kolor.
Podajemy na gorąco z oliwkami.
Inspiracja własna.
5 komentarzy:
Pomysłowo i pysznie :) Lubię takie smaki !
och ja takie podobne kotlety robię i są pyszne ,a twoje tak apetycznie wyglądają
ciekawie brzmi,bardzo mi sie podoba :)
Z oliwkami jeszzce nie robilam, pora sprobowac ;)
Dzięki dziewczyny :)
Ja jako pożeracz ziemniaków muszę przyznać, że je wprost uwielbiam. I z premedytacją gotuję zawsze więcej ziemniaków do obiadu ;)
Prześlij komentarz