3 lip 2009

Fasolka szparagowa w paprykowej szacie


Składniki:

1 kg fasolki szparagowej
1 duża czerwona papryka
8 ząbków czosnku
6-8 oliwek zielonych
2 łyżki startego parmezanu
4 łyżki bułki tartej
sól
pieprz kolorowy, świeżo mielony

1/3 szklanki oliwy z oliwek do smażenia

Fasolkę obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Paprykę i oliwki kroimy w kosteczkę, czosnek w talarki - smażymy je na oliwie około 5-7 minut.
Do usmażonych warzyw dodajemy odcedzoną fasolkę.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i podsmażamy jeszcze około 3-4 minut.
Doprawiamy do smaku.
Na koniec posypujemy wszystko bułką tartą oraz parmezanem.
Podajemy na gorąco.

Inspiracja: własne wariacje na temat fasolki.

Brak komentarzy: