5 lip 2009

Delikatna zupa szparagowa



Składniki:

20 dkg fasolki szparagowej
1 cukinia
2 marchewki
1 pomidor
5 ziemniaków
1 cebula

oliwa do podsmażenia
sól
pieprz biały, świeżo mielony
papryka chilli


Fasolkę obieramy i kroimy na drobne kawałki.
Cukinię natomiast kroimy w grubszą kostkę.
Obraną marchew trzemy na tartce o grubych oczkach.
Z pomidora ściągamy skórkę i kroimy go w kostkę podobnie postępujemy z ziemniakami.
Cebulę tniemy w talarki.
Wszystkie warzywa podrumieniamy na oliwie... następnie zalewamy wodą i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Doprawiamy do smaku.
Podajemy na gorąco, dekorując śmietaną.


Inspiracja własna.

1 komentarz:

Gosia Oczko pisze...

A to niespodzianka! Fasolka szparagowa zamiast szparagów ;) Aaaaale - podoba mi się :)

pozdr!