23 sty 2017

Aromatyczna pasta z kaszy jaglanej




Składniki:

 

1 szklanka kaszy jaglanej
4 cebule
3 ząbki czosnku
3 jabłka
sól 
pieprz czarny mielony
papryka ostra mielona
oliwa

Kaszę gotujemy w dwóch szklankach wody... od momentu wrzenia przez 7 minut.
Przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
Smażymy ją na oliwie na złoty kolor.
Następnie dodajemy do podsmażonej cebuli obrane, tarte jabłka i podsmażamy.
Kaszę jaglaną blendujemy na gładką masę i dodajemy ją na patelnię do smażących się tam jabłek z cebulą.
Dolewamy pół szklanki wody oraz kilka łyżek oliwy i ponownie smażymy, ciągle mieszając.
Doprawiamy do smaku.
Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy smaki się przegryzą.


Smacznego! 

 

2 komentarze:

Nivejka pisze...

Piękne te Twoje dania. Z jednej strony zachęcają samym wyglądem a z drugiej szkoda niszczyc takiego dzieła:)

Ivon pisze...

E tam hihiii... ugotuje się kolejne.