Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
4 cebule
4 cebule
3 ząbki czosnku
3 jabłka
sól
pieprz czarny mielony
papryka ostra mielona
papryka ostra mielona
oliwa
Przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 15 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę.
Smażymy ją na oliwie na złoty kolor.
Następnie dodajemy do podsmażonej cebuli obrane, tarte jabłka i podsmażamy.
Kaszę jaglaną blendujemy na gładką masę i dodajemy ją na patelnię do smażących się tam jabłek z cebulą.
4 komentarze:
Piękne te Twoje dania. Z jednej strony zachęcają samym wyglądem a z drugiej szkoda niszczyc takiego dzieła:)
E tam hihiii... ugotuje się kolejne.
U mojej Hurmy i Czeredy by to zdrowe smarowanko nie przeszło. Nie ma chabaninki, a te paskudniki są okrutnie mięsożerne :-D
Hahahaaa skąd ja to znam. Aczkolwiek moim raz na jakiś czas przemycę takie oto cuda i nie grymaszą.
Prześlij komentarz