Składniki:
3 cebule, pokrojone w piórka
1 obrany ziemniak pokrojony w drobniutką kosteczkę
2 garście świeżej rukoli
ok. 5-6 łyżek mąki z ciecierzycy
2 łyżki mąki ryżowej
1 i ½ łyżeczki granulowanego czosnku
½ łyżeczki chili
½ łyżeczki przyprawy garam masala
sól
150 - 200 ml wody
1 jajko
olej do smażenia
1 obrany ziemniak pokrojony w drobniutką kosteczkę
2 garście świeżej rukoli
ok. 5-6 łyżek mąki z ciecierzycy
2 łyżki mąki ryżowej
1 i ½ łyżeczki granulowanego czosnku
½ łyżeczki chili
½ łyżeczki przyprawy garam masala
sól
150 - 200 ml wody
1 jajko
olej do smażenia
Wodę, jajko, przyprawy oraz przesiane mąki wyrabiamy ubijakiem na jednolitą masę.
Dodajemy cebulę, ziemniaka oraz rukolę i mieszamy dokładnie by ciasto pokryło wszystkie składniki.
Na rozgrzany olej kładziemy po niepełnej łyżce masy i smażymy na nieco mocniejszy złocisty kolor.
8 komentarzy:
jak coś zostało to proszę słać Alci:D
Pyszności, niech tylko znajdę kogoś kto mi je usmaży bo sama jestem noga w smażeniu :)
Te kąski wyglądają chrupiąco i pysznie :) Idealna przekąska do piwa :)
Jak smakowicie! mniam:)
Alciu wyglądaj kuriera :))))
Marta nie uwierzę, że jesteś nogą w smażeniu, o nie !!!!
Izka tak to idealna przekąska do piwa. Można nią zastąpić chipsy. Wyjdzie to nam na zdrowie :)
jaki ciekawy przepis:)
Wygląda zachęcająco:)
Dodatek rukoli do hinduskiej potrawy - mega ciekawe. Trzeba spróbować. Smak na pewno będzie orygnialny.
Prześlij komentarz