Składniki:
1 tylna golonka
włoszczyzna
świeży bądź suszony rozmaryn, lubczyk oraz tymianek
4 ząbki czosnku
sól
pieprz czarny, świeżo mielony
papryka słodka mielona
papryka ostra mielona
1/3 szklanki bułki tartej
1/3 szklanki oleju
Golonkę gotujemy na miękko w osolonej wodzie wraz z włoszczyzną.
Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy kostkę i kroimy je w mniejsze porcje.
Nacieramy solą, ziołami, czosnkiem oraz przyprawami.
Podsmażamy na oleju podsypując co chwila bułką tartą.
6 komentarzy:
z takiej golonki to by się ucieszył moj Tata :-)
Jeszcze nigdy nie robiłam golonki. A Twój przepis bardzo zachęca:)
dla smakoszy - idealna :)
Witaj!
Widze,ze rozniaste przepisy u Ciebie,super!!!
Moj Maz bylby ta golonka zachwycony:) wyjatkowo inne wydanie i brzmi zachecajaco!
pozdrawiam!:)
O matko, to musi być przepyszne!
No było pyszne :DDDD
Pozdrawiam Was cieplutko !!!
Prześlij komentarz