Składniki:
4 plastry schabu
8 plasterków wędzonego boczku
1 łyżka majonezu
pół łyżeczki musztardy
oliwa do smażenia
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz ziołowy
Schab rozbijamy dość cienko.
Nacinamy na nim otwory i przekładamy przez nie boczek / po dwa plastry boczku na jeden plaster schabu/.
Posypujemy przyprawami oraz smarujemy majonezem i musztardą.
Smażymy na rumiano z obu stron.
7 komentarzy:
mój M. byłby zachwycony... :) już sobie wyobrażam TEN aromat!
Wiedziaalm, ze nie moge na glodnego chodzic po blogach. No i po co ja tu zagladalam? Az mnie zassalo w zoladku od samego patrzenia na to pyszne miesko :))
Super pomysł na pyszny obiad :)
Pozdrawiam :)
Zawsze, jak do Ciebie wchodze, to robie sie glodna :) Tyle pysznosci serwujesz!
Widze, ze tez mialas przerwe od blogowania :)
Pozdrawiam goraco :***
Musi być pyszny, bo wygląda smakowicie!:)
Pozdrowienia:)
Ale fajny pomysł! Wykorzystam to, dzięki Iwonka :-)
Dziękuję za Wasze miłe słowa :)
Prześlij komentarz