16 maj 2010

Schab z przeplatanym chrupiącym boczkiem


Składniki:

4 plastry schabu
8 plasterków wędzonego boczku
1 łyżka majonezu
pół łyżeczki musztardy
oliwa do smażenia
sól
pieprz czarny świeżo mielony
pieprz ziołowy

Schab rozbijamy dość cienko.
Nacinamy na nim otwory i przekładamy przez nie boczek / po dwa plastry boczku na jeden plaster schabu/.
Posypujemy przyprawami oraz smarujemy majonezem i musztardą.
Smażymy na rumiano z obu stron.

7 komentarzy:

Paula pisze...

mój M. byłby zachwycony... :) już sobie wyobrażam TEN aromat!

majka pisze...

Wiedziaalm, ze nie moge na glodnego chodzic po blogach. No i po co ja tu zagladalam? Az mnie zassalo w zoladku od samego patrzenia na to pyszne miesko :))

kasiaaaa24 pisze...

Super pomysł na pyszny obiad :)

Pozdrawiam :)

Margareta pisze...

Zawsze, jak do Ciebie wchodze, to robie sie glodna :) Tyle pysznosci serwujesz!
Widze, ze tez mialas przerwe od blogowania :)
Pozdrawiam goraco :***

majana pisze...

Musi być pyszny, bo wygląda smakowicie!:)

Pozdrowienia:)

mamamarzynia pisze...

Ale fajny pomysł! Wykorzystam to, dzięki Iwonka :-)

Ivon pisze...

Dziękuję za Wasze miłe słowa :)