Składniki:
45 dkg ciasta fillo
ok. 40 sztuk wydrylowanych czereśni
10 dkg sera ricotta
1 budyń waniliowy
1 laska wanilii
2-3 łyżki cukru pudru (wedle uznania)
45 dkg ciasta fillo
ok. 40 sztuk wydrylowanych czereśni
10 dkg sera ricotta
1 budyń waniliowy
1 laska wanilii
2-3 łyżki cukru pudru (wedle uznania)
Ciasto fillo kroimy na kwadraty 5x5 cm.
Wykładamy nim foremkę do muffinek wysmarowaną delikatnie masłem bądź też wyłożoną papilotkami.
Podpiekamy dosłownie 2 minuty w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza.
Ser ricotta mieszamy z budyniem "suchym" na jednolitą masę.
Dodajemy wydrążoną laskę wanilii oraz cukier puder.
Tak przyrządzoną masę wykładamy na ciasto.
Na niej układamy po kilka czereśni.
Zapiekamy przez 15-17 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza.
Na gorąco smakują najlepiej.
Inspiracja: własna.
3 komentarze:
swietny przepis:) musza byc pyszne :)
ach ,jak to pysznie wygląda ,ojej zjadłabym takie coś
Oj są pyszne :)
Prześlij komentarz