10 paź 2012

Pasta cebulowo - pieczarkowa

Ta jakże smakowita pasta jest wprost idealna do chrupiącego pieczywa.

Składniki:

6 większych cebul
6 ząbków czosnku
6 większych pieczarek
300 g topionego serka śmietankowego
2 łyżki majonezu
sól
pieprz czarny świeżo mielony
papryka ostra mielona
4 łyżki oliwy z oliwek
Cebulę, czosnek oraz pieczarki siekamy w drobną kostkę.
Podsmażamy na rumiano na oliwie.
Dodajemy serek topiony i podsmażamy wszystko razem około 3 minut... dokładnie mieszając.
Przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku i ... wcinamy :)
Pasta jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno


5 komentarzy:

Marzynia Mamcia pisze...

Nie wątpię - to musi być pyszne!

Majana pisze...

Smakowitości na świeżym chlebku,mniam:)

margot pisze...

Ja pyszny chleb , Ty pastę , razem by była świetna para
pozdrawiam

aga pisze...

fajny dodatek do pieczywka:)

agnieszka pisze...

Wspaniała pasta ;) Na pewno musi być przepyszna!