Składniki:
70 dkg mielonej cielęciny 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka tartego parmezanu sól pieprz czarny mielony papryka ostra mielona 12 plastrów o grubości ok. 2 cm. dużej cukinii oliwa z oliwek
70 dkg mielonej cielęciny 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka tartego parmezanu sól pieprz czarny mielony papryka ostra mielona 12 plastrów o grubości ok. 2 cm. dużej cukinii oliwa z oliwek
Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki oprócz cukinii wyrabiamy ze sobą doprawiając do smaku. Dzielimy ja na 6 równych porcji i formujemy hamburgery. Układamy je na plastrze cukinii i przykrywamy drugim. Wkładamy do naczyń żaroodpornych. Kropimy oliwą. Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, pod przykryciem oraz 15 minut bez przykrycia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz