2 paź 2012

Cielęce hamburgery w cukinii

Składniki:

70 dkg mielonej cielęciny
1 czerwona cebula
4 ząbki czosnku
2 jajka
1 łyżka tartego parmezanu
sól
pieprz czarny mielony
papryka ostra mielona
12 plastrów o grubości ok. 2 cm. dużej cukinii
oliwa z oliwek


Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę.
Obrany czosnek przeciskamy przez praskę.
Wszystkie składniki oprócz cukinii wyrabiamy ze sobą doprawiając do smaku.
Dzielimy ja na 6 równych porcji i formujemy hamburgery.
Układamy je na plastrze cukinii i przykrywamy drugim.
Wkładamy do naczyń żaroodpornych.
Kropimy oliwą.
Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, pod przykryciem oraz 15 minut bez przykrycia.


Brak komentarzy: