Składniki:
5 plastrów schabu
3 białka
10 dkg sera cheddar
pęczek szczypiorku
2 łyżki kaszy kukurydzianej
sól
pieprz czarny mielony
chili mielone
5 łyżek oliwy z oliwek
5 plastrów schabu
3 białka
10 dkg sera cheddar
pęczek szczypiorku
2 łyżki kaszy kukurydzianej
sól
pieprz czarny mielony
chili mielone
5 łyżek oliwy z oliwek
Schab rozbijamy na cienkie duże placki.
Prószymy przyprawami, kropimy oliwą.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy pod przykryciem przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Białka ubijamy na sztywno.
Dodajemy tarty cheddar, mąkę kukurydzianą oraz posiekany drobno szczypiorek - mieszamy ze sobą.
Układamy na podpieczonym schabie tworząc na każdym z nich poduchę.
Pieczemy przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
Prószymy przyprawami, kropimy oliwą.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy pod przykryciem przez 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
Białka ubijamy na sztywno.
Dodajemy tarty cheddar, mąkę kukurydzianą oraz posiekany drobno szczypiorek - mieszamy ze sobą.
Układamy na podpieczonym schabie tworząc na każdym z nich poduchę.
Pieczemy przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
11 komentarzy:
Jakie ciekawe danie Ivon.
Plastry schabu i cheddar z pieca,to brzmi pysznie!
Amber i takie właśnie jest !!! Pyszne :D
Świetny schab! Cudna poducha:)
Ha! Słowo: poducha jest tu jak najbardziej na miejscu. A po objedzeniu się do nieprzytomności - w piernaty!
Mniam, super! :)
no powiem Ci że fajny pomysł-spapuguję:) pozdrawiam
Piegusku papuguj do woli :) Smacznego !!!
Świetny przepis! :)
Bardzo, bardzo fajny pomysł:)
a to cos nowego,niezly pomysl!
Super pomysł na odświeżenie nieco przejedzonego już schabowego.
Prześlij komentarz