
Składniki:
1 kg fileta z dorsza
Panierka:
1/2 szklanki piwa
1/2 szklanki mleka
4 - 5 łyżek maki żytniej
2 jajka
sól
pieprz czarny świeżo mielony
olej do smażenia
Dorsza kroimy na drobne kawałki.
Doprawiamy go solą i pieprzem.
Składniki na panierkę mieszamy ze sobą... ubijając dodajemy sól i pieprz.
Każdy kawałek dorsza moczymy w cieście na panierkę i smażymy na głębokim tłuszczu.
7 komentarzy:
Jak ja lubię rybki! MniaaaM!:)
Uwielbiam dorsza. Chrupiąca skórka brzmi zachęcająco:)
az mi slinka cieknie na taka pyszna rybke:)
Yum! I love anything fried :)
Bardzo apetyczna rybka :)
Uwielbiam dorsza:)
ja też bardzo lubię dorsza, ostatnio robiłam taki "goły", tylko w mące, a mogłam przecież w takim cieście. Więc następnym razem będzie już wg Twego przepisu!
Prześlij komentarz