28 mar 2011

Grillowany schab, wypełniony pecorino i musztardą dijon


Składniki:

6 grubszych plastrów schabu
6 łyżeczek musztardy honey dijon
6 łyżeczek majonezu
18 łyżek tartego sera pecorino
sól
pieprz czarny, mielony


Do smarowania w trakcie pieczenia:
8 łyżek oliwy z oliwek
1 jajko
1 łyżeczka miodu


Każdy plaster schabu rozbijamy tak by był wyszedł bardzo cienki i duży zarazem.
Rozsmarowujemy po łyżeczce musztardy i majonezu.
Kładziemy po 3 łyżki tartego sera i spinamy wykałaczką tworząc sakwę.
Prószymy solą i pieprzem.
Pieczemy na grillu smarując co jakiś czas rozmąconym jajkiem z oliwą i miodem.


21 komentarzy:

wiosenka27 pisze...

Takie mięsko na pewno smakuje rewelacyjnie:)

Moja Kawiarenka pisze...

Ty to zawsze coś wymyślisz, czym mnie rzucasz przed sobą na kolana uznania. :-)

Ivon pisze...

Tadziu lejesz miód na me serducho :))) Słodziaku :)

Moja Kawiarenka pisze...

Zasługujesz na to :-)
Na pełnym luzie :-)
Ot tak z rękawa Ci to wypada :-)

Ag pisze...

Wyszło bardzo wykwintne danie. Podoba mi się bardzo. Musi być pyszne.

aga pisze...

bardzo smakowite te sakiewki:)

Dewi pisze...

Your grilled pork look marvelous Ivon. I love the mustard in it.

Amber pisze...

Ivon,wreszcie jesteś!
Piękne danie,pełne smakowitych dodatków.Eleganckie.
Pozdrawiam!

Ivon pisze...

Tadziu zauważyłam, że im mniej mam w lodówce tym ciekawsze dania mi powstają.
Także dziękuję za te ciepłe słowa. W Twoich ustach brzmią wyjątkowo :)

Ivon pisze...

Amber powiem Ci Kochana, że mam mega lenia blogowego. Powoli mi przechodzi :)

Pozdrawiam Was wiosennie !!!!

Majana pisze...

Ładnie wyglądają:) Ciekawe i sądzę,ze smaczne:)
Pozdrowienia:)

Moja Kawiarenka pisze...

Na moim blogu zwolna ubywa obserwatorów. Mimo tego, że melduję się z nowym tekstem minimum 4 x w tygodniu. Może za bardzo nudzę :-(
Też myślę o daniu sobie siana.

Ivon pisze...

A ja uważam, że to wynik wiosny. Wiem to po sobie. Myślę o kwiatach, trawie. Hoduję boczniaka. Mam tyle spraw, że blog jest na szarym końcu... póki co.
Zresztą piszesz to dla obserwatorów ? Musisz zmienić nastawienie.

Paula pisze...

z tą musztardą to pewnie i jabłko bym zjadła :P

Nivejka pisze...

Uch! Mięsko! jak ja lubię chude mięsko!

Hania-Kasia pisze...

Bardzo fajny przepis. Dodatki dobre i schab apetycznie rumiany - na pewno by mi smakował. Pozdrawiam!

Unknown pisze...

Mój ukochany schab, do tego w połączeniu z równie lubianą musztardą dijon. To musi być rewelacyjne!
Pozdrawiam

piegusek1976 pisze...

takie obiadki uwielbiam :) pozdrawiam

Unknown pisze...

Piękne mięsko....chętnie wypróbuję:)

lo pisze...

Jak ja lubię ser pecorino. Z przyjemnością skorzystam z Twojego przepisu.

Magda Baran pisze...

Wspaniały przepis, zapisałam ku pamięci :) Brawo za pecorino! :) pozdrawiam