
Składniki:
6 grubszych plastrów schabu
6 łyżeczek musztardy honey dijon
6 łyżeczek majonezu
18 łyżek tartego sera pecorino
sól
pieprz czarny, mielony
Do smarowania w trakcie pieczenia:
8 łyżek oliwy z oliwek
1 jajko
1 łyżeczka miodu
Każdy plaster schabu rozbijamy tak by był wyszedł bardzo cienki i duży zarazem.
Rozsmarowujemy po łyżeczce musztardy i majonezu.
Kładziemy po 3 łyżki tartego sera i spinamy wykałaczką tworząc sakwę.
Prószymy solą i pieprzem.
Pieczemy na grillu smarując co jakiś czas rozmąconym jajkiem z oliwą i miodem.
21 komentarzy:
Takie mięsko na pewno smakuje rewelacyjnie:)
Ty to zawsze coś wymyślisz, czym mnie rzucasz przed sobą na kolana uznania. :-)
Tadziu lejesz miód na me serducho :))) Słodziaku :)
Zasługujesz na to :-)
Na pełnym luzie :-)
Ot tak z rękawa Ci to wypada :-)
Wyszło bardzo wykwintne danie. Podoba mi się bardzo. Musi być pyszne.
bardzo smakowite te sakiewki:)
Your grilled pork look marvelous Ivon. I love the mustard in it.
Ivon,wreszcie jesteś!
Piękne danie,pełne smakowitych dodatków.Eleganckie.
Pozdrawiam!
Tadziu zauważyłam, że im mniej mam w lodówce tym ciekawsze dania mi powstają.
Także dziękuję za te ciepłe słowa. W Twoich ustach brzmią wyjątkowo :)
Amber powiem Ci Kochana, że mam mega lenia blogowego. Powoli mi przechodzi :)
Pozdrawiam Was wiosennie !!!!
Ładnie wyglądają:) Ciekawe i sądzę,ze smaczne:)
Pozdrowienia:)
Na moim blogu zwolna ubywa obserwatorów. Mimo tego, że melduję się z nowym tekstem minimum 4 x w tygodniu. Może za bardzo nudzę :-(
Też myślę o daniu sobie siana.
A ja uważam, że to wynik wiosny. Wiem to po sobie. Myślę o kwiatach, trawie. Hoduję boczniaka. Mam tyle spraw, że blog jest na szarym końcu... póki co.
Zresztą piszesz to dla obserwatorów ? Musisz zmienić nastawienie.
z tą musztardą to pewnie i jabłko bym zjadła :P
Uch! Mięsko! jak ja lubię chude mięsko!
Bardzo fajny przepis. Dodatki dobre i schab apetycznie rumiany - na pewno by mi smakował. Pozdrawiam!
Mój ukochany schab, do tego w połączeniu z równie lubianą musztardą dijon. To musi być rewelacyjne!
Pozdrawiam
takie obiadki uwielbiam :) pozdrawiam
Piękne mięsko....chętnie wypróbuję:)
Jak ja lubię ser pecorino. Z przyjemnością skorzystam z Twojego przepisu.
Wspaniały przepis, zapisałam ku pamięci :) Brawo za pecorino! :) pozdrawiam
Prześlij komentarz