Dziękuję tym, którzy tu zaglądali i tęsknili pisząc mi miłe słowa.

Składniki:
40 dkg cielęciny
10 dkg boczku wieprzowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
10 dkg miąższu dyni
1 jajko
sól kamienna mielona
pół łyżeczki czarnuszki
papryka słodka mielona
mąka do oprószenia
Mięso mielimy wraz z cebulą i czosnkiem.
Doprawiamy do smaku.
Formujemy burgery w środku nadziewając je dynią.
Prószymy mąką.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i pieczemy przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
16 komentarzy:
ta dynia wygląda tu ekstra!
Wreszcie jesteś!
Pyszne i wyglądają tak wytwornie.
Ja robię podobne z mielonej cielęciny,do środka daję różne nadzienie i sklejam kulki.
Ciepło pozdrawiam!
Fantastyczny przepis, zwłaszcza dodatek dyni i czarnuszki brzmi bardzo aromatycznie:)
Pozdrawiam!
ale smacznie wygladaja... mniam:)
Na taki obiad chętnie bym się wprosiła ;)
zapachniało!
Smakowite połączenie:) Również kolorystycznie:)
Wow, jakie fajne ! :)
to dyniowe wnętrze jest niebywałe.
Gdy spojrzałam na miniaturkę na spisie blogów, to myślałam, że to jakieś ciasto, tak było kolorowo. Danie musi być delikatne i niezwykłe w smaku. U nas rzadko można dostać cielęcinę, niestety...
Całuski - Marzynia
Ściskam Was mocno. Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa Kochani !!!
Jeszcze nigdy nie przyrządzałam niczego z czarnuszką. Twój przepis zainspirował mnie, aby poeksperymentować z tą przyprawą.
szczególnie czarnuszka mnie zaintrygowała... muszą być pyszne!
Wyglądają bardzo apetycznie, a ja jestem taka głodna...;)
Burgery każdego rodzaju są pyszne:) A z dynią to bardzo zdrowa i ciekawa propozycja... Muszę spróbować:)
Na cielece burgery trafiam pierwszy raz. Swietny pomysl, zeby dodac dynie rowniez. :)
Prześlij komentarz