Jajka te wyglądają niezwykle kusząco a w dodatku świetnie smakują.
Składniki:
8 jajek
8 plastrów wędzonego boczku
1 duża cebula
5 dkg sera feta
oliwa do smażenia
mąka do obtaczania
Jajka gotujemy na twardo.
Obieramy i owijamy każde jajko w plaster boczku, który wcześniej smarujemy serem feta/ najlepiej jest kupić boczek szeroki, tak by łatwo było owinąć jajko dookoła a nawet zawiązać na nim supełek, choć to nie jest konieczne.
Obtaczamy w mące i smażymy wraz z cebulą pokrojoną w talarki.
Smażymy na złotawy kolor.
Podajemy na gorąco do różnych sosów i dipów.
Inspiracja własna.
7 komentarzy:
bardzo gustowne te koszulki :-)
Piękne koszulki!:)
o tak, kuszą niesamowicie!
Bardzo,bardzo smakowite!
Koszulka do schrupania ;) gorzej z resztą...
Szkoda, ze nie da sie zrobic takiego jajka na miekko. Zeby jeszcze zoltko sie lalo po boczku... mmmmmmm...
Ale sprobuje i takie
Można zrobić takie jajko i na miękko :DDDDD
Prześlij komentarz