17 mar 2009

Jajka w koszulkach z wędzonego boczku


Jajka te wyglądają niezwykle kusząco a w dodatku świetnie smakują.

Składniki:

8 jajek
8 plastrów wędzonego boczku
1 duża cebula
5 dkg sera feta
oliwa do smażenia
mąka do obtaczania

Jajka gotujemy na twardo.
Obieramy i owijamy każde jajko w plaster boczku, który wcześniej smarujemy serem feta/ najlepiej jest kupić boczek szeroki, tak by łatwo było owinąć jajko dookoła a nawet zawiązać na nim supełek, choć to nie jest konieczne.
Obtaczamy w mące i smażymy wraz z cebulą pokrojoną w talarki.
Smażymy na złotawy kolor.
Podajemy na gorąco do różnych sosów i dipów.

Inspiracja własna.

7 komentarzy:

asieja pisze...

bardzo gustowne te koszulki :-)

majana pisze...

Piękne koszulki!:)

aga-aa pisze...

o tak, kuszą niesamowicie!

Konsti pisze...

Bardzo,bardzo smakowite!

Mafilka pisze...

Koszulka do schrupania ;) gorzej z resztą...

Marzenna pisze...

Szkoda, ze nie da sie zrobic takiego jajka na miekko. Zeby jeszcze zoltko sie lalo po boczku... mmmmmmm...
Ale sprobuje i takie

Ivon pisze...

Można zrobić takie jajko i na miękko :DDDDD