11 mar 2009

Burgery wieprzowe z porami



Składniki:

0,50 dkg mięsa mielonego, wieprzowego
3 plastry sera żółtego gouda
1 mały por
1 cebula
1 jajko

Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona.

Mięso wyrabiamy z jajkiem i przyprawami jak na kotlety mielone.
Dodajemy ser żółty pokrojony w drobne paseczki, pora pokrojonego w talarki oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
Wyrabiamy dokładnie masę mięsną i formujemy okrągłe burgery.
Obtaczamy w mące.
Smażymy na złocisty kolor z obu stron.

Inspiracja własna.

2 komentarze:

adda73 pisze...

kotleciki jak marzenie :) a mój mąż wycałowałby Cię po rączkach za ten dodatek sera żółtego :))

asieja pisze...

lubię kotlety z serem
z porem nigdy nie próbowałam
ale to na pewno pyszne,
bo lubię to warzywo