Składniki:
250 g twarogu półtłustego
2 czubate łyżki sera ricotta
150 ml śmietany 18%
9 kwiatów nasturcji
1 cebula dymka
odrobina papryki chilli
sól
pieprz czarny mielony
Twaróg rozdrabniamy, dodajemy ricottę oraz śmietanę.250 g twarogu półtłustego
2 czubate łyżki sera ricotta
150 ml śmietany 18%
9 kwiatów nasturcji
1 cebula dymka
odrobina papryki chilli
sól
pieprz czarny mielony
Doprawiamy do smaku.
Nasturcje, dymkę oraz chilli kroimy dość drobno, dodajemy do masy serowej, mieszamy.
Podajemy do chrupiącego pieczywa.
5 komentarzy:
o rety... z kwiatkami nasturcji, a to ci dopiero!
Śliczny!
Kwiaty nasturcji są bardzo smaczne.
Pozdrawiam Cię!
Pychotka!
I te kwiatki, tak cudownie wyglądają :)
Pozdrowienia serdeczne.
wow-świetny pomysł:)
Och...cudownie letnio...:))
Prześlij komentarz