25 cze 2012

Twarożek w kolorach lata

Składniki:

250 g twarogu półtłustego
2 czubate łyżki sera ricotta
150 ml śmietany 18%
9 kwiatów nasturcji
1 cebula dymka
odrobina papryki chilli
sól
pieprz czarny mielony
Twaróg rozdrabniamy, dodajemy ricottę oraz śmietanę.
Doprawiamy do smaku.
Nasturcje, dymkę oraz chilli kroimy dość drobno, dodajemy do masy serowej, mieszamy.
Podajemy do chrupiącego pieczywa.

5 komentarzy:

Karmel-itka pisze...

o rety... z kwiatkami nasturcji, a to ci dopiero!

Amber pisze...

Śliczny!
Kwiaty nasturcji są bardzo smaczne.
Pozdrawiam Cię!

Majana pisze...

Pychotka!
I te kwiatki, tak cudownie wyglądają :)
Pozdrowienia serdeczne.

piegusek1976 pisze...

wow-świetny pomysł:)

Czarny(w)Pieprz pisze...

Och...cudownie letnio...:))