Składniki:
1 kg fileta dorsza
Śmietanowa marynata:
300 ml kwaśniej śmietany 18%
2 jajka
sól
pieprz czarny mielony
czosnek granulowany
papryka pikantna mielona
Panierka: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki bułki tartej
Rybę kroimy na drobniejsze kawałki.1 kg fileta dorsza
Śmietanowa marynata:
300 ml kwaśniej śmietany 18%
2 jajka
sól
pieprz czarny mielony
czosnek granulowany
papryka pikantna mielona
Panierka: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki bułki tartej
Do śmietany dodajemy jajka oraz przyprawy... doprawiamy śmietanę pikantniej / mieszamy.
W masie śmietanowej zanurzamy rybę i odstawiamy ją do lodówki na 16 godzin.
Składniki na panierkę mieszamy ze sobą.
Każdy kawałek ryby, który jest w marynacie śmietanowej, obtaczamy w panierce.
Smażymy na oliwie na rumiano z obu stron.
3 komentarze:
Jestem za rybą :-)
W takiej panierce jeszcze nie jadłam. Smakowicie się zapowiada :)
uwielbiam wszelkie ryby :)
Prześlij komentarz