10 cze 2010

Burgery drobiowe nieco otulone



Składniki:

1 pierś z kurczaka
1 jajko
4 łyżki siekanego koperku
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz czarny świeżo mielony
papryka słodka mielona
pół szklanki śmietany 18%
5 dkg tartego żółtego sera
5 łyżek ketchupu

Mięso kroimy w drobniutką kostkę.
Dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, koperek, przyprawy - wyrabiamy je a następnie formujemy burgery.
Tak uformowane burgery układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 25 minut.
Śmietanę mieszamy z ketchupem, tartym serem i polewamy tym każdego burgera... pieczemy je jeszcze przez 5 minut.
Serwujemy na gorąco.

8 komentarzy:

Paula pisze...

otulone tym serkiem muszą być wyśmienite!

Marzynia Mamcia pisze...

Proste, a pyszne!

anytsujx pisze...

Bardzo apetyczne danie :)

Ivon pisze...

Moim dzieciakom bardzo smakuje taka wersja.

Pozdrawiam Was cieplutko :DDD

myniolinka pisze...

najbardziej podoba mi się nazwa - nico otulone... od razu mi smakują :)

KucharzyTrzech pisze...

Oooo, bardzo mi się podobają :) napewno skorzystam z Twojego pomysłu :D

Ania Lady Vrac pisze...

Szybkie i pyszne.
dziekuje za super przepis

Ania Lady Vrac pisze...
Ten komentarz został usunięty przez autora.