Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 jajko
4 łyżki siekanego koperku
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz czarny świeżo mielony
papryka słodka mielona
pół szklanki śmietany 18%
5 dkg tartego żółtego sera
5 łyżek ketchupu
Mięso kroimy w drobniutką kostkę.
Dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, koperek, przyprawy - wyrabiamy je a następnie formujemy burgery.
Tak uformowane burgery układamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 25 minut.
Śmietanę mieszamy z ketchupem, tartym serem i polewamy tym każdego burgera... pieczemy je jeszcze przez 5 minut.
Serwujemy na gorąco.
8 komentarzy:
otulone tym serkiem muszą być wyśmienite!
Proste, a pyszne!
Bardzo apetyczne danie :)
Moim dzieciakom bardzo smakuje taka wersja.
Pozdrawiam Was cieplutko :DDD
najbardziej podoba mi się nazwa - nico otulone... od razu mi smakują :)
Oooo, bardzo mi się podobają :) napewno skorzystam z Twojego pomysłu :D
Szybkie i pyszne.
dziekuje za super przepis
Prześlij komentarz