Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
2 jajka surowe
10 dkg sera żółtego gouda
1 łyżka tartego parmezanu
3 łyżki majonezu
2 łyżki pokrojonej drobno czerwonej papryki
1 serek topiony hochland śmietankowy
Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony
Jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kostkę.
Ser gouda kroimy również w kostkę z tym, że nieco grubszą.
Dodajemy parmezan, majonez i wyrabiamy na jednolitą masę doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy surowe jajka i ponownie dokładnie wyrabiamy masę.
Formujemy masę w okrągłe kotlety z wgłębieniem / dołkiem.
Obtaczamy je w bułce tartej.
We wgłębienia wkładamy po kawałku sera hochland i posypujemy papryką.
Delikatnie skrapiamy oliwą.
Zapiekamy przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Inspiracja własna.
Ser gouda kroimy również w kostkę z tym, że nieco grubszą.
Dodajemy parmezan, majonez i wyrabiamy na jednolitą masę doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy surowe jajka i ponownie dokładnie wyrabiamy masę.
Formujemy masę w okrągłe kotlety z wgłębieniem / dołkiem.
Obtaczamy je w bułce tartej.
We wgłębienia wkładamy po kawałku sera hochland i posypujemy papryką.
Delikatnie skrapiamy oliwą.
Zapiekamy przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Inspiracja własna.
2 komentarze:
fajna ta własna inspiracja:-)
bardzo mi się podoba
takie jajeczne kotleciki
Podoba mi się, fajny pomysł na piątkowy obiad jak dla mnie :)
Prześlij komentarz