Składniki:
2 kg schabu
pół kg słoniny
sól
pieprz czarny mielony
tymianek
rozmaryn
estragon
papryka słodka mielona
Schab nacinamy co 2 cm... tworząc na jego całości sakiewki.
Posypujemy go mocno przyprawami a pomiędzy każde nacięcie wkładamy słoninę pokrojoną w drobną kostkę.
Odstawiamy do lodówki na 24h.
Układamy schab w naczyniu żaroodpornym, na którego dnie wlewamy szklankę wody.
Pieczemy go pod przykryciem półtorej godziny.
Po upływie tego czasu pieczemy bez przykrycia ok. 30 minut... tak by ładnie się zarumienił.
4 komentarze:
O nie! Tego widoku już nie zdzierżę! To jest mistrzostwo!
Hihiiii... Mamciu rozbawiłaś mnie :)
To jest mistrzostwo! Marzynia ma rację, a ja przepis przesyłam mojemu mięsożernemu!
Tak doprawiony schab, będzie z pewnością pyszny. Dziękuję za przepis.
Serdeczności zasyłam
Prześlij komentarz