31 maj 2009

Rożki naleśnikowe z truskawkami


Składniki:

1 i 1/2 szklanki mąki
3/4 szklanki mąki
2 jajka
1/4 szklanki cukru
2 łyżki oleju
truskawki
syrop klonowy


Mąkę, mleko, jajka, cukier oraz olej mieszamy na jednolitą masę.
Z niej smażymy naleśniki.
Każdy nalenik zwijamy w rożek, który wypełniamy połówkami truskawek.
Na koniec polewamy syropem klonowym.

4 komentarze:

Marzenna pisze...

Czy Ty to jesz??? Czy robisz dla innych?

Matko! Czemu mnie skazalas na geny grubasa?!?! Co za meczarnia. Ogladac i lizac monitor bez szansy na jedzenie!

adda73 pisze...

Pyszne naleśniki, aż ślinka cieknie :))

andzia-35 pisze...

Wyglądają pysznie! Uwielbiam, nalesniki z owocami:)) Pozdrawiam serdecznie!

Ivon pisze...

Marzenna ? Ty geny grubasa ? Nie żartuj !!!
Widziałam Cię przecież więc nie dam się nabrać :)